Danny Dijkhuizen, rapper ‘Flinke Jongen’, is vanaf september 2016 ambassadeur voor Augeo. Met zijn (muzikale) creativiteit en zijn persoonlijke verhaal draagt hij bij aan de missie van Augeo. Hij geeft onder andere optredens en presentaties, denkt mee over de verschillende mogelijkheden om  professionals en vrijwilligers in beweging te krijgen, zodat zij meer kinderen en jongeren kunnen helpen en ondersteunt de Augeo Jongeren.

Danny Dijkhuizen groeide op met zijn moeder en twee jongere broertjes. In 2003, toen hij 11 jaar oud was, verloor hij door een misdrijf zijn moeder en twee broertjes. Hij bleef alleen achter, maar vond de kracht om door te gaan. Bijna tien jaar later besluit hij om op een wel hele speciale manier zijn verleden openbaar te maken. In oktober 2012 werkt hij mee aan het programma “EO-Jong” waarin hij door een interview en het schrijven van een song “Brief Naar Boven” zijn hele persoonlijke levensverhaal vertelt. Het verhaal waarin Danny vertelt hoe hij op 11 jarige leeftijd een “Flinke Jongen” moest zijn.

LUCHTMACHT ORKEST

Het eerste optreden van Danny als ambassadeur van Augeo vond plaats op 14 september jl. tijdens de 10e editie van de Sportieve Opening van het Parlementaire Jaar in Den haag. Deze dag waarin naast een sportieve krachtmeting, de dialoog tussen jongeren en politici centraal stond, werd afgesloten met een concert door het orkest van de Koninklijke Luchtmacht, met gastoptredens van Jamai en Flinke Jongen. Tegelijkertijd werd er door ruim 300 aanwezigen gezamenlijk gegeten op het Plein. Een mooi begin voor onze ambassadeur.

 

Naar publicatie Augeo