Biografie Danny Dijkhuizen

Danny Dijkhuizen is Nederlands/Kaapverdiaans, 24 lentes jong, woont in omgeving Dordrecht en is als Sport & Bewegingsleider afgestudeerd op het DaVinci College in Dordrecht.

Danny groeide met zijn moeder en twee jongere broertjes op in Schiedam. Zijn vader was al vanaf zijn geboorte uit beeld. Hierdoor moest zijn moeder, een vader én moeder tegelijk zijn voor haar kinderen. Maar met onder andere de helpende hand van zijn oma wisten zij als gezin zich keer op keer uit de soms moeilijke tijden te redden. Ondanks dat het gezin het vaak niet breed had, waren zij toch rijk aan liefde en geluk met elkaar.

Toen Danny een 11 jarig jongetje was, kwamen zijn moeder en twee jongere broertjes om het leven bij een misdrijf (huiselijk geweld), wat ervoor zorgde dat Danny achter bleef als kleine jongen in de grote wereld. Vanaf dat moment moest Danny een ‘Flinke Jongen’ zijn. Hij ging tijdelijk bij zijn tante en neefjes wonen. In deze periode kreeg Danny een voogd vanuit Jeugdzorg die met hem mee keek naar zijn ontwikkelingen. Ondanks dat het goed met hem ging merkte zijn voogd dat hij op een bepaalde manier geremd werd en hier wilde hij iets aan doen.

Hij nam Danny mee op pad en liet hem de wereld buiten Schiedam en Rotterdam ontdekken. Samen reden zij naar een klein dorpje met de naam Strijen, waar zij op visite gingen bij Mike en Marian. Twee liefdevolle personen met een groot, prachtig gezin bestaande uit 8 personen, waarvan 6 kinderen. Tevens werd dit, kort na het bezoek, het pleeggezin waarbij Danny zijn leven verder voortzette. In het liefdevolle pleeggezin kreeg Danny door de ruime omgeving, de ruimte die hij nodig had om zich optimaal te kunnen ontwikkelen en uit te groeien tot de persoon wie hij nu is. Een sterk, gedreven, vastberaden, enthousiaste, volwassen persoon met een krachtig positieve persoonlijkheid als zijn wapen.

‘’Zijn levensverhaal zal altijd een vaste begeleider blijven, maar Danny is een optimist en kijkt steeds weer positief naar de toekomst’’.

Danny besloot om met zijn ervaring en positieve blik op het leven iets te willen betekenen voor anderen. Zijn boodschap is dat een negatief verleden niet persé een rem hoeft te zijn voor het waarmaken van je dromen. Dit is de reden dat Danny zich nu inzet om voor kinderen en jongeren en een voorbeeld voor ze wil zijn, hij wil ze motiveren en inspireren om hun dromen waar te maken. Een positieve boost geven als ze het even niet zien zitten, laten zien dat als je ergens voor vecht, je het ook echt kan bereiken.

Highlights Danny Dijkhuizen

eoJONG (2012)
Knevel & van den Brink (2013)
Alcazar Light – Uitverkocht | 1200+ Kinderen (2013)
Tweede prijs met singel ‘Te Quiero’ (ft. Mexxi & Rez) – Zomerhit van 2013 wedstrijd | Hart van Nederland (SBS6)
Ode aan het Leven (2013) + live performance met Danny de Munk
De ‘Te Amo-Tour’ | Totaal 3000+ kinderen (2014)
Singel ‘Mi Corazon’ (ft. Mexxi & Rez) door Quintis Ristie uitgeroepen tot zomerhit van Rotterdam (2015)
Meegewerkt aan boek ‘Help Jezelf’ van Hameeda Lakho (2016)
Congres ‘Lange weg naar herstel’ van Stichting Geheim Geweld (2016)
Oprichting – Flinke Jongen Entertainment (2016)
Voorprogramma van De Kraaien @Poppodium Bibelot (2016)
Zwemdisco-Tour | Totaal 1200+ kinderen (2016)
Voorprogramma van Hef Bundy @Poppodium Bibelot (2016)
Stoerfeesten met Broederliefde, Firstman en Duran in het NAC Breda Stadion (2016)
Lit Night @Poppodium Bibelot – Uitverkocht | 1100+ kinderen (2016)
Ambassadeur van Stichting Augeo (2016)
Gastartiest Orkest van de Koninklijke Luchtmacht in Den Haag | Sportieve Opening van het Parlementair jaar 2016 (2016)
Symposium ‘Handel with Care’ met Prinses Laurentien
Oprichting – Kids4Dreams BV (2016)
Symposium ‘Beoordelen en Beschermen’ van Slachtofferhulp Nederland & Politie (2017)
Congres ‘SafetyNED’ + Videoclip ‘Beschadigd’ (ft. Mexxi) (2017)
Purpose Worx Event (2017)
European Regional Conference (2017)
MBO Kinderrechten Conference (2017)